Diensten

We zijn sterk in de diensten die we  leveren. Bij ons is alles maatwerk en gaat het project in goed overleg met u als klant. Van verandermanagement tot en met het advies is Re-Orient uw partner.

Re-Orient geeft op projectbasis advies aan organisaties waarbij specialistische kennis centraal staat. De specialistische kennis is opgedaan doordat Re-Orient vele bedrijven heeft geholpen op het gebied van communicatie. Het advies is relevant voor elk bedrijf, organisatie of instantie omdat communicatie de basis vormt voor alle werkzaamheden.

Het advies wat Re-Orient geeft is zodanig relevant dat vrijwel elke hulpvraag beantwoord kan worden. Een voorbeeld daarvan is het geven van advies op basis van bedrijfsontwikkeling. Elk bedrijf wilt en moet ontwikkelen om toekomstbestendig te zijn, Re-Orient kan helpen met de juiste ontwikkelingen in kaart te brengen om zodoende zo groot mogelijke winst te behalen.

Zou u iets willen en kunnen wat u voorheen niet kon? Op u werk of in uw privéleven? Dan kan de coach van Re-Orient jou helpen! Re-Orient biedt namelijk de mogelijkheid om gedragsverandering teweeg te brengen, door de motivatie naar voren te brengen en daarmee te werken aan relevante competenties.

Het doel van coaching is het vergroten van persoonlijke effectiviteit. Denk daarbij aan het ontwikkelen van competenties die relevant zijn voor jouw werk.

Ook kan coaching ingezet worden voor groepen, bij groepen wordt er gezocht naar collectieve patronen in gedrag en denkbeelden binnen deze groep.

Een interim manager is bedoeld om instanties, bedrijven of afdelingen tijdelijk te leiden om verbteringen aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van efficiëntie en effectiviteit.

Kenmerkend aan Re-Orient als interim manager is dat wij geheel objectief blijven omdat we geen afhankelijke relatie hebben met jouw bedrijf. Daardoor kunnen wij makkelijker, ‘’moeilijke’’ beslissingen nemen. We hebben uitgebreide ervaringen op dit gebied bij verschillende organisaties in Nederland.

De belangrijkste reden om alle medewerkers van een bedrijf te blijven trainen is motivatie. Door het aanbieden van trainingen kan men uitgedaagd worden en constant een ontwikkeling doormaken, iets wat zeker de jongere generatie graag wilt. Door de trainingen wordt er dus niet alleen aan competenties gewerkt, maar ook zeker aan personeelsbinding.

Uiteraard zijn de competenties ook belangrijk, medewerkers die meer kennis hebben zorgen er namelijk voor dat ze flexibel ingezet kunnen worden, maar ook in een breder aanbod van de organisatie. Wij zorgen er graag voor dat medewerkers meer werkplezier en competenties krijgen door het inzetten van trainingen bij jouw bedrijf!

Gedragsverandering of veranderingen in bedrijven zorgen vaak voor weerstand, dat kan bij alle medewerkers. Maar door middel van veranderingen kunnen nieuwe kansen en mogelijkheden juist benut worden. Dergelijke veranderingen kunnen emotionele processen zijn waarbij verandermanagement dit proces kan beheren, leiden en managen.
Wat essentieel is binnen verandermanagement is het kiezen van de juiste aanpak. Een juiste aanpak is natuurlijk afhankelijk van het bedrijf, de situatie, de medewerkers, de cultuur en zelfs ook de structuur. Re-Orient helpt om veranderingen in de juiste banen te leiden waarbij de wensen en de behoeftes van de organisatie centraal staat. Wij helpen jou graag om veranderingen teweeg te brengen!

We zijn sterk in de diensten die we  leveren. Bij ons is alles maatwerk en gaat het project in goed overleg met u als klant. Van verandermanagement tot en met het advies is Re-Orient uw partner.

"Diensten leveren betekent ook verantwoordelijkheid nemen!"​
"U bepaalt het doel: wij stellen vragen en geven adviezen!"​
"Soms is het nodig om de bezem er eens flink door te halen"
"Zonder de training benen we het niet meer bij"
"Veranderen van structuren en processen... Daar zijn wij goed in"
Previous
Next

Graag helpt Re-Orient jouw bedrijf verder

Een afspraak maken of meer weten? Klik om contact met Re-Orient op te nemen!